Karmøy Rideklubb

Karmøy Rideklubb ble stiftet 01.02.1983, og er det eneste senteret i kommunen som ikke er privat eid.  Klubben har ca. 100 medlemmer og har en oppstallingskapasitet på 24 hester. Senteret ligger i landlige omgivelser på Burmavegen på Ferkingstad. Her har vi ett topp moderne senter med en ridebane på 70x30 meter med underlag av filt, en ridehall på 20x50 meter med vanningsanlegg i taket og underlag av filt, flotte luftegårder i aluminium, fantastiske turmuligheter; kilometervis med grusveier og hele Karmøyheiene som nærmeste nabo. Senteret har også en flott rytterstue med tilhørende kiosk som vi kan få oss både mat og drikke.

Klubben arrangerer årlig både sprang- og dressur stevner, på både klubb og distriktnivå. Arrangerte også med Kretsmesterskap i dressur høsten 2016. Vi arrangerer også sankthansfeiring og juletrefest hvert år. Alle arrangementer i klubbens regi blir til som følge av et enormt engasjement i form av dugnad og frivillighet, både av barn, ungdommer, voksne og foreldrer. Klubben har også en del sponsorer som har gitt oss støtte i mange år.

Satsningsområdet til klubben har hovedsakelig vært sprang, men de siste årene har også dressuren blitt mer gjeldene. De rytterne som representerer klubben vår har hevdet seg godt gjennom årene, både lokalt på Haugalandet og i sørfylket.